perjantai 30. marraskuuta 2012

Joulu lähestyy

Nii-i.  Joulu tullee kovvaa vauhtii.  Tuntuu et joulustressi iskee taas pääl.  Vaik ny pitäis ol aikaa valmistel sitä jouluu iha rauhas, ko kerra o eläkkeel.  Ny iha oikeesti eläkkeel marraskuu alust lähtei.  Ens oli seittemä kuukaut kaikellaisii lommii; palvelusvuasi sun muit.  Silt ajalt sai viäl oikei palkkaaki, ny saa vaa eläket.

Ens viikol o itsenäisyyspäiväki ja sillo pitäs men Helsinkii A:n yksvuatis syntymäpäivil.  Napolist tullee nonna ja nonno kans.  Mee pitäs ol samas hotellis yät ko neki.  Sit mee tiätysti pitäs vähä kuljettaa niit kattelemas nähtävyyksii.  Evvaa keksi, et mikä olis semmost nähtävää talvel Helsinkis, mikä heit vois kiinnostaa.  Ajatteli vähä, et tiätysti vois viär johonki myyjäistapahtummaa.  Valkoses saliski oli siihe aikaa jottai ja sit viäl jossai muualki.  Ne o Helsinkis kokonaise viiko, mut me ollaa vaa kaks yät.  Saavat sit keskittyy A:han heki.


Täs konnees, muute, o ny paremmat näppäimet, ko  täyty laittaa koko näppäimistö uusiks, ko viimeks ko A ja L oli tääl, A piänil sormillas pääsi nyppimää Ö:n ja R:n irti.  Niit ei voinu korjat muute, ko uusimal koko hoito.  Aikasemmat näppäimet oli semmoset, et jokast kirjaint täyty oikei painaa, muute ei tapahtunu mittää.
Ja sit tekstist puuttu kirjaimii siält täält.

Joululahjatki o viäl ostamati, ko ei tiä, mitä ostas.  Ei mittää kallist ja turhaa, ko jottai tarpeellist ja mialuisaa.  Mitä se sit vaa olis.  Senko joku sanos.  Marraskuus olis ollu hyvä ostaa lahjoi, ko Prismastki olis saanu tuplapoonukset ja sit olis ollu ajois ostettuki, eikä jäis viime tinkaa.  Laatikoit varmaa vois kyl tehd pakkaseeki, ni ei joulu al olis sit nii kauheesti kaikkii.

Pipparkakkoi  keskiviikkon.  O toimi taas paistajan.  Se käy sillai hyvi, et mun ei tartte leipomise keske hualehtii, et joko ne o kypsii, vai joko ne pallaa.  Enne ko hoiteli koko homma yksinäni, ni ain palo muutama pellilline.  Eile leivoi viäl jottaa vanilja-mantelipikkuleipii.  Ne oli semmosii pursotettavii.  Mää pisti pursottime pesukonneesee, ja ko tyhjensi konet, se suutin  oli siin viäl, mut sitko mää rupesi kokkoomaa sitä pursotint
ellöytänykkää suutint mistää.  Mää e ymmär, mihi se joutu.  Roskistaki mää kaiveli, et olisinko heittåny se sin, mu ei vaa löytyny.

Ehtoosti oli sit viäl entise tyäkaveri tykön kynttiläkutsuil.  Ne o vaarallissii, ko kaikki tuatteet o nbii hirvee kalliit ja ei oikei kehtaa ol ostamati.  Määki tilasi sit semmose enkeli näköse tuikkupidikkee ja 12 cm korkee led-kynttilä.  Ajatteli, et sitä voi polttaa vaik A:ki o paikal.  Ei tartte pelläät, et steariini roiskuu tai syttyy tulipalo.  Mu laskuni oli 52,80.  Aika hyvä hinta.  Ne pitäs tiätysti tul viäl enne jouluu.

Ny mul o siivoomine menos, mut ajatteli pittää piäne tauvo, enneko ruppee kluutaamaa lattioit.  Se jälkee ko jäi töist pois ole kluutannu lattiat varmaa ytht mont kertaa, ko muullosi, ko ollaa täs asuttu.  Enne ei tullu kluutattuu ko pari kertaa vuares.

Sunnuntain olis O:n syntymäpäivä ja munuaistautiste joulujuhlat.  Mennää sin syämää ja kattomaa, millai homma hoituu ilma Seijaa.  Myyjäisii ne ei pid tänä vuan.  Seija varmaa oli siinäki hommas moottori ja arpajaisvoittoje kerrääjä ja orkanisaattori muutenki.

Jaa, ny täytyy ruvet kluutaamaa....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti