maanantai 27. elokuuta 2012

Vähältä piti -tapaus

Huh huh!  Vieläki o iha veltto olo ja tekkee valla pahhaa.  Meinasi ajjaa yhtee auto kans.
Lähdin yhtäkkii kauppaa pyäräl hakemaa munnii ja markariinii, ko o sadeilma ja ajatteli leipoo pullaa sen kunniaks.  Kaikki meni hyvi siihe aasti, ko tulin kottii päi ja meinasin ylittää tiä. yks auto meni ja oikei kattoin, ettei muit ol tulos ja jatkoin matkaa, ko huamasin, et auto tuliki - vasemmalt. Se oli vaa jollai lail jääny sen puskav varjoo.  Sev verra kerkesin, et koitin jarruttaa ja kääntää pyärää oikeel.  kävi jo miäles, et ny kolahtaa, mut ei onneks.  Autoki kyl jarrutteli, ko oli päässy ohi. Aika lail sitä yhdes nanosekunnis kerkee miättimää.  Seki kävi miäles, et millai ny mahtaa Norjar  reissu käyr.  Onneks ei kolahtanu, mut pelläästyin kyl nii paljo, etten ol hetkee pelläästyny.

Eile oli A-L:n 93-vuatispäivät.  Porukkaa oli 13 henkee kaikkiastas.  Pirkoj ja Heiki oli pitäny men laittamaa kaffeepöytää, mut ko he oli menny siäl oli ollu pöyräl puhdas liina ja  kupitki laitettun.  Ihmine o kaksinkerroi ja rollaattoriv varas liikkuu ja huanosti sitteki ja tualilt ei meinaa pääst nousemaa millää.  hänel käy "suihkuttaja" vissii kerra viikos ja ruaka tuadaa kolme kerttaa viikos.  Hä haluais pääst tehostettuu palveluhoitoo asumaa, mut sin ei pääs millää muute ko sairaala kaut.  Mää e sit oikee tiäd, mitä hä iha oikeesti haluais.  Hä sannoo, ettei pärjää ennää yksi koton. Aamul ylösnousemine sänkyst ottaa aikaa ja pukemine o hankalaa. ( Kumminki pystyy kattamaa pöyrä.) Kaupunkilt sanottii, et yrittä siihe, et hän tykönäs kävis joku hoitaja vaik usseemma kerra päiväs.  Jos hoitaja käy kolme kertaa päiväs, eikä sittenkää pärjää koton, sit vois ol mahdollisuuksii pääst palvelukottii.  Sitko siin o viäl semmonenki, et ei hä halluu, et häne huushollissas käy viarait ihmisii ja varsinkaa, et jos ne tullee omal avvaimel.  Jos niil ei ol avvaint ni sit häne täytyy joka kerra konkat avvaamaa ovvee niil. Ja sit hä halluis, et ne tulis ain sammaa aikaa, eikä olis kiiru.
Se o kyl iha mahdoto yhtälö, semmone ei ol mahdollist nykyää. Jos kaupunkilt tullee joku hoitaja se tullee jonku aja sisäl, esimerkiks 9 ja 10 välis ja se kerkee olemaa vaa joku kymmene viistoist minuuttii.
Mut se o selvä, et palvelukottii hänel ei ol maahdollisuuksii pääst, ko sas-ryhmä kattoo, et hä o viäl nii hyväkuntone. Mää e tiäd, mitä hä ajattelee, et siäl palvelukodis olis.  Millai häne olos siäl olis parrei, ko koton.  Toisaalt, ko jos joku viaraampi kyssyy häne vointiis, ei hä san koko tottuut, ko kaunistellee.  Meil tutuil hä sit valittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti